CV

Barokkiyhtye Cornucopia

Pekka Silén, nokkahuilu

Louna Hosia, barokkisello ja viola da gamba

Marianna Henriksson, cembalo

Barokkiyhtye Cornucopia on perustettu vuonna 2010. Yhtyeen ohjelmisto kattaa barokin eri kansallisten tyylien lisäksi renessanssin, varhaisklassismin ja 1900-2000- lukujen musiikkia. Yhtyeen tavoitteena on luoda konserttikokonaisuuksia, joissa ohjelmiston eri tyyleillä ja kokoonpanon vaihteluilla saadaan aikaan niin jännittäviä kontrasteja kuin myös synteesejä. Yhtye tilaa säännöllisesti uusia sävellyksiä ja pyrkii esittämään niitä kantaesityksen jälkeenkin useita kertoja.

Yhtye on konsertoinut laajalti eri puolilla Suomea, myös useilla festivaaleilla: mm. vuonna 2014 Kajaanin Barokki Soi ja Paraisten Barokin labyrinteissä, vuonna 2015 Tampereen teatterikesä, BarokkiKuopio, Helsingin urkukesä sekä Suomen Solistiyhdistyksen konserttisarja, vuonna 2016 ja 2018 Kapsäkki goes Pride.

Yhtyeen projekti Superborea sai ensi-iltansa marraskuussa 2017 Helsingin Suvilahdessa Cirkossa. Juha T. Koskisen uuden teoksen kantaesitys nivoutui Jean-Philippe Rameaun musiikkiin oopperasta Les Boreades, Janne Marja-ahon ja Kaisa Torkkelin koreografiaan, Kimmo Karjusen visuaaliseen suunnitteluun ja Jaakko Kulomaan äänisuunnitteluun. Superborea oli ehdolla Suomen vanhan musiikin liiton Svamulin "Vuoden vanhan musiikin teko 2017" -tunnustuspalkinnon saajaksi.

Vuoden 2018 uudet projektit olivat  If All the World Were Paper (Riikka Talvitien miniatyyrejä ja englantilaista 1600-luvun musiikkia) sekä What You Will - Shakespearen sonetteja ja näyttämömusiikkia Shakespearen ajalta sekä 2000-luvulta – uusina sävellyksinä ja käännöksinä (kantaesityksinä sonetteja, joiden säveltäjät Maija Kaunismaa, Anna-Mari Kähärä ja Jussi Tuurna).

Yhtyeen ohjelma Minä olin yö – Jacques Brelin ja barokin lauluja ilmestyi cd:nä tammikuussa 2020, ja sai heti ilmestyttyään lehdistöltä, Yleisradiossa ja kuulijoilta kiittävän vastaanoton.

Yhtyeen aikaisempia ohjelmakokonaisuuksia ovat olleet:

Once Upon a Ground (mukana äänisuunnittelija Jaakko Kulomaa);  mm Tomi Räisänen: Cornucopia, kantaesitys 2,11.2015; 2015-                                                                  

TeleBach (mukana sopraano Anna Brummer) 2015-2016      

Domino - kypsää ranskalaista ja tuoretta kotimaista (28.9.2014 kantaesitettiin Olli Virtaperkon teos In Nomine Revised) 2014-2015

Minä olin yö - Jacques Brelin ja barokin lauluja (mukana Janne Marja-aho, laulu & Solmund Nystabakk, teorbi) 2014

Georg Philipp & Johann Sebastian (mukana sopraano Anna Brummer)

Lintu ja kala – vanhaa italialaista ja uudempaa suomalaista 2011-2014; (Lintu ja kala -ohjelmassa yhtye toi toukokuussa 2012 kantaesitykseen kolmen suomalaisen säveltäjän, Tomi Räisäsen, Olli Virtaperkon ja Timo Alakotilan teokset

SanatOn– puhuvaa musiikkia ilman puhetta 2010-2011

Cornucopia on vuonna 2015 nauhoittanut Yleisradiolle Olli Virtaperkon teokset In Nomine Revised ja Fantazia.

Pekka Silén on nokkahuilisti, jonka intohimona on ideoida ja luoda konserttikokonaisuuksia, joissa vastakohdat täydentävät toisiaan ja parhaimmillaan muuttuvat synteesiksi. Konserttikokonaisuuksien rakentamisessa on ollut mukana sekä harvoin kuultua barokin ja renessanssin kamarimusiikkia että uusien nokkahuiluteosten kantaesityksiä ja ensiesityksiä Suomessa. Cornucopia-barokkiyhtyeen lisäksi hän on soittanut yhtyeissä La Compagnie Inégale, Elysionin kedot ja Tuulen Viemää.

Pekka Silén opiskeli nokkahuilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Utrechtin konservatoriossa. Hän on konsertoinut laajalti Suomessa, myös monilla festivaaleilla, sekä muissa Euroopan maissa - omin konsertein, orkesterin solistina ja kamarimuusikkona, sekä tehnyt radio- ja TV-nauhoituksia.

Pekka Silén on Länsi-Helsingin musiikkiopiston vanhan musiikin lehtori; nokkahuilunsoiton opetuksen monipuolisen kehittämisen lisäksi hän opettaa kamarimusiikkia ja koordinoi opiston vireää vanhan musiikin toimintaa. Lisäksi hän opettaa Helsingin vanhan musiikin seuran ja Kälviä Goes Baroque -kesäkursseilla ja on opettanut vuosien ajan nokkahuiludidaktiikkaa sekä barokkimusiikin historiaa ja esittämiskäytäntöä Metropolia- ja Stadia –ammattikorkeakouluissa.

Marianna Henriksson valmistui Sibelius-Akatemiasta (Musiikin maisteri 2010) ja Berliinin Universität der Künstestä (Konzertexamen 2012). Hän on kansainvälisesti esiintyvä cembalisti, joka toimii Suomessa ja Euroopassa useiden orkesterien ja yhtyeiden jäsenenä sekä solistina. Hän on esiintynyt muun muassa Helsingin barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, ranskalaisen Les Ambassadeursin sekä italialaisen Il suonar parlante -orkesterin riveissä.

Henriksson työskentelee mielellään yhdistäen eri taiteen- ja musiikinlajeja. Hän on tähän mennessä mm. levyttänyt kansanmusiikkia, esiintynyt breakdance-shown maailmankiertueella, soittanut useassa suomalaisessa uuden tanssin produktiossa, osallistunut oopperaproduktioihin Monteverdistä Stravinskyn kautta Saariahoon ja kantaesittänyt uutta musiikkia cembalolle.

Vuonna 2018 Henriksson toteutti yhteistyössä koreografi Anna Mustosen kanssa Monteverdin Maria-vesperin Helsingin barokkiorkesterin ja Uuden tanssin keskus Zodiakin yhteistuotantona. Henrikssonille ja Mustoselle myönnettiin marraskuussa 2018 esittävän taiteen valtionpalkinto heidän työstään musiikin ja tanssin dialogisuuden parissa. Henrikssonin debyyttisoololevy Frammenti del discorso amoroso ilmestyi huhtikuussa 2018 (Sibarecords/Naxos) ja oli ehdolla Ylen Vuoden levyksi 2018.

http://www.mariannahenriksson.com/

Sellon ja viola da gamban soittajana Louna Hosia  mittailee musiikillisia taajuuksia ja suolikielten resonanssia sekä suomalaisissa yhtyeissä (Barokkiyhtye Cornucopia, Un´Altra Ondata)  ja orkestereissa (Suomalainen Barokkiorkesteri, Helsingin Barokkiorkesteri) ja kansainvälisestikin (Concerto Copenhagen, BRÚ).

Hosia opettaa junioreita (Länsi-Helsingin musiikkiopisto) ja senioreita (Amore Classico), harrastajia ja ammattilaisia (Sibelius-Akatemia) ja kouluttaa Fibo Collegiumin joukoissa valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti mm. yhteispohjoismaisessa Viking Barokk -projektissa (2018-2019). Hosia on myös vuoden 2018 sahansoiton suomenmestari.

 

 

Saadut apurahat

Ks. yhtyeen saamat apurahat tältä sivulta

Portfolio

Virheviesti