CV

Barokkiyhtye Cornucopia

Pekka Silén, nokkahuilu
Louna Hosia, barokkisello ja viola da gamba
Marianna Henriksson, cembalo

Barokkiyhtye Cornucopia on perustettu vuonna 2009. Yhtyeen ohjelmisto kattaa barokin eri kansallisten tyylien lisäksi renessanssin, varhaisklassismin ja 1900-2000- lukujen musiikkia. Yhtyeen tavoitteena on luoda konserttikokonaisuuksia, joissa ohjelmiston eri tyyleillä ja kokoonpanon vaihteluilla saadaan aikaan niin jännittäviä kontrasteja kuin myös synteesejä. Yhtye tilaa säännöllisesti uusia sävellyksiä ja pyrkii esittämään niitä kantaesityksen jälkeenkin useita kertoja.
Yhtye on konsertoinut laajalti eri puolilla Suomea, myös useilla festivaaleilla: mm. vuonna 2014 Kajaanin Barokki Soi ja Paraisten Barokin labyrinteissä, vuonna 2015 Tampereen teatterikesä, BarokkiKuopio, Helsingin urkukesä sekä Suomen Solistiyhdistyksen konserttisarja, vuonna 2016 Kapsäkki goes Pride.
Yhtyeen projekti Superborea sai ensi-iltansa marraskuussa 2017 Helsingin Suvilahdessa Cirkossa. Juha T. Koskisen uuden teoksen kantaesitys nivoutui Jean-Philippe Rameaun musiikkiin oopperasta Les Boreades, Janne Marja-ahon ja Kaisa Torkkelin koreografiaan, Kimmo Karjusen visuaaliseen suunnitteluun ja Jaakko Kulomaan äänisuunnitteluun. Superborea on ehdolla Suomen vanhan musiikin liiton Svamulin "Vuoden vanhan musiikin teko 2017" -tunnustuspalkinnon saajaksi.

Vuoden 2018 uusia projekteja ovat olleet  If All the World Were Paper (Riikka Talvitien miniatyyrejä ja englantilaista 1600-luvun musiikkia), ensiesitys 23.5, sekä What You Will - Shakespearen sonetteja ja näyttämömusiikkia Shakespearen ajalta sekä 2000-luvulta, ensiesitys 13.11 – uusina sävellyksinä ja käännöksinä (kantaesityksinä sonetteja, joiden säveltäjät Maija Kaunismaa, Anna-Mari Kähärä ja Jussi Tuurna).

Yhtyeen aikaisempia ohjelmakokonaisuuksia ovat olleet:

Once Upon a Ground (mukana äänisuunnittelija Jaakko Kulomaa);  mm Tomi Räisänen: Cornucopia, kantaesitys 2,11.2015; 2015-                                                                  

TeleBach (mukana sopraano Anna Brummer) 2015-2016      

Domino - kypsää ranskalaista ja tuoretta kotimaista (28.9.2014 kantaesitettiin Olli Virtaperkon teos In Nomine Revised) 2014-2015

Minä olin yö - Jacques Brelin ja barokin lauluja (mukana Janne Marja-aho, laulu & Solmund Nystabakk, teorbi) 2014

Georg Philipp & Johann Sebastian (mukana sopraano Anna Brummer)

Lintu ja kala – vanhaa italialaista ja uudempaa suomalaista 2011-2014; (Lintu ja kala -ohjelmassa yhtye toi toukokuussa 2012 kantaesitykseen kolmen suomalaisen säveltäjän, Tomi Räisäsen, Olli Virtaperkon ja Timo Alakotilan teokset

SanatOn– puhuvaa musiikkia ilman puhetta 2010-2011

Cornucopia on vuonna 2015 nauhoittanut Yleisradiolle Olli Virtaperkon teokset In Nomine Revised ja Fantazia.

Pekka Silén opiskeli nokkahuilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Utrechtin konservatoriossa. Hän on konsertoinut useissa Euroopan maissa omin konsertein, orkesterin solistina ja kamarimuusikkona (mm. barokkiyhtyeet Cornucopia, Elysionin kedot, La Compagnie Inégale) ja tehnyt useita radio- ja TV-nauhoituksia. Konserttikokonaisuuksien rakentamisessa on ollut mukana sekä harvoin kuultua barokin ja renessanssin kamarimusiikkia että uusien nokkahuiluteosten kantaesityksiä ja ensiesityksiä Suomessa.

Pekka Silén on Länsi-Helsingin musiikkiopiston vanhan musiikin lehtori; nokkahuilunsoitonopetuksen monipuolisen kehittämisen lisäksi hän opettaa kamarimusiikkia ja koordinoi opiston vireää vanhan musiikin toimintaa. Lisäksi hän opettaa Helsingin vanhan musiikin seuran kesäkursseilla Karjaalla sekä Metropolia-ammattikorkeakoulussa.

Cembalisti Marianna Henriksson valmistui Sibelius-Akatemiasta (Musiikin maisteri 2010) ja Berliinin Universität der Künstestä (Konzertexamen 2012). Hän konsertoi Suomessa ja ulkomailla sekä solistina että eri yhtyeiden jäsenenä: mm. Helsingin barokkiorkesterin (joht. Aapo Häkkinen), ranskalaisen Les Ambassadeursin (joht. Alexis Kossenko), puolalaisen KORE-barokkiorkesterin, Pohjanmaan barokkiorkesterin Barocco Borealen ja helsinkiläisen barokkiyhtye Cornucopian kanssa. Vuosina 2013-14 Marianna kiersi ympäri Eurooppaa Euroopan Unionin barokkiorkesterin kanssa mm. Lars Ulrik Mortensenin, Rachel Podgerin ja Stefano Montanarin johdolla. Marianna on esiintynyt muusikkona useissa tanssiteoksissa, esimerkiksi maailmanmenestykseen päätyneen Flying Bach –breakdance-esityksen cembalosolistina Euroopassa, Japanissa, Venäjällä ja Chilessä. Hänen uutta tanssia ja vanhaa musiikkia yhdistävä projektinsa koreografi Anna Mustosen kanssa on nähty muun muassa Zodiakin ja Helsingin musiikkitalon näyttämöillä sekä Italiassa Bolzanossa. Hän on kantaesittänyt mm. Olli Virtaperkon, Tomi Räisäsen ja Sarah Nemtsovin musiikkia, ja esiintynyt Suomen Kansallisoopperassa Saariahon ja Stravinskyn oopperoiden cembalosolistina. Taiteelliseen tohtorintutkintoon tähtäävissä opinnoissaan Sibelius-Akatemian Docmus-yksikössä hän keskittyy italialaiseen 1600-luvun alkupuolen musiikkiin ja työstää sen tunneilmaisua myös uusien taiteen- ja musiikinlajien kautta.

Louna Hosia on helsinkiläinen vanhaan musiikkiin erikoistunut monipuolinen muusikko, joka nauttii musiikin tekemisestä sekä soittaen että opettaen. Hän esiintyy Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa sekä sellistinä että gambistina mm. Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa, Ensemble Nylandiassa, New Century Baroquessa (perustajajäsen), Concerto Copenhagenissa, KORE-orkesterissa sekä yhtyeissä Cornucopia ja Brú (folkbarokki). Euroopan unionin barokkiorkesterin jäsenenä hän oli kauden 2009. Hosia opettaa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa; Suomalaisen Barokkiorkesterin koulutustyöryhmän (Fibo Collegium) jäsenenä hän pääsee jakamaan vanhan musiikin ilosanomaa ympäri Suomenmaan.

Saadut apurahat

Ks. yhtyeen saamat apurahat tältä sivulta

Portfolio